lørdag den 11. februar 2012

Sprøde Flutes

Sprøde Flutes


Opskrift;

4,5  dl lunkent vand (eller 4,5 dl valle fra ostefremstilling)
   2  dl surdej
1,5  spsk salt (evt. rosen/kryddersalt)
 10  gram gær
200 gram fuldkornsmel
700 gram hvedemel

Tilsæt evt. nødder/kastanjer/persille/feta/ hvidløg etc.

Jeg bruger en Kenwood maskine til at ælte dejen med, da det giver et luftigt og lækkert brød.

Hæld vand/valle i en skål og bland med surdej.
Opløs gæren i væsken og tilsæt salt samt evt. krydderier.
Tilsæt først fuldkornmel og derefter hvedemel.
Ælt ved lav styrke i 5 min og derefter ved fuld styrke i 5 min til dejen er elastisk.
Lad dejen hæve i røreskålen i 2 timer. (Læg et klæde over og stil skålen lunt)
Del dejen i 4 lige store stykker og form hvert stykke til et flutes, som ligges på en bageplade.
Drys Flutes´ne med solsikkekerner/groft salt/sesamfrø/nigella frø etc.
Flutes´ne hæver til dobbelt størrelse (2-3 timer)

Varm ovnen op til 230´C med en bradepande i bunden af ovnen.
Når temperaturen er nået stilles bagepladen ind midt i ovnen og der hældes et krus vand i bradepanden.
Luk ovnen hurtigt igen, så temperaturen ikke falder for meget.

Bages i ca. 30 min.

Flutes´ne kan med fordel pensles med vand og lunes i ovnen for at blive sprøde igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar