tirsdag den 14. februar 2012

Hjemmelavet Kryddersalt

Hjemmelavet Kryddersalt
med
ex. Citron, Chili, Rosenblade, Lavendel


Opskrift på Kryddersalt med rosenblade og lavendel;

200 g groft salt
6 fed hvidløg
3 røde chili
3 håndfulde røde rodenblade
tynd skal af 2 økologiske citroner.

Skær Hvidløg og Chili i små stykker.

Riv citronenerne (kun det gule af citronerne skal bruges)

Bland alle indgrdienser og fordel det i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir.

Stil bagepladen lunt og tørt.

"Vend" Kryddersalten en gang om dagen indtil alle ingredienserne er helt tørre. (ca. 1,5 uge)

Når kryddersalts blandingen er HELT TØR er den færdig. Skal opbevares tørt ex i et syltetøjsglas.

Krydderblandingen kan varieres i det uendelige.
Prøv ex;

Salt med Timian
Salt med Hyldeblomst
Salt med Chili, Oregano og Hvidløg

Eller Røget Salt
(Groft salt i en pose af Ostelærred hænges op inde i rygeovnen, næste gang du røger en fisk)

Brug Kryddersaltet til ex. brødbagning, madlavning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar