søndag den 5. januar 2014

Fantastiske Kombucha

Fantastiske Kombucha


Kombucha Svamp

Jeg drikker Kombucha hver eneste dag
fordi jeg tror på dens egenskaber og har/har haft glæde af dem på egen krop.

Kombucha svampen er ikke en rigtig svamp, men en blanding af en gærart og vigtige bakterier. 

Når man brygger drikkeklar Kombucha ligges svampen i en blanding af grøn the og sukker.
 Hermed startes en kemisk proces. 
Svampen "spiser" sukkeret og omdanner det til en lang række gavnlige stoffer
Som fek.s 
Glukonsyre, Glukuronsyre, Mælkesyre, Eddikesyre, Aminosyrer
C og B-Vitaminer.

Desuden virker Kombucha drikken afgiftende på kroppen.
Glukuronsyren øger bl.a udskillelsen af tungmetaller såsom Kviksølv og Bly.


Opskrift på 1 liter drikkeklar Kombucha 

Du skal bruge ;

1 gryde ( ALDRIG aluminium eller kobber)
1 liter vand
1 beholder af glas, porcelæn eller ler
1 Kombucha Svamp
Startvæske til din første bryg
70 g sukker pr liter vand
5 g te (grøn, sort eller blandet) 1 tsk fuld
1 stykke fintvævet stof ( Jeg bruger en stof"ble")
1 elastik
1 tragt
1 si

Fremgangsmåde;

Hæld sukkeret i vandet og kog det i gryden.
Tag gryden af varmen og tilsæt 1 tsk te (1 tsk = 5 g) eller en tepose.


Lad teen trække i 15 min.



Si tebladene fra eller tag teposen op af vandet.
Når teen er afkølet til 20 - 30 grader, hældes den i en glas-, porcelæns- eller lerbeholder.
Tilsæt 10 % startvæske
Læg Kombucha svampen ned i den afkølede te
Dæk beholderens åbning til med et stykke fintvævet stof og sæt elastikken omkring



Sæt din Kombucha beholder på en rolig varm plads. Frisk luft og varme er vigtigt.
Placer ALDRIG din Kombucha i stærk sollys.

PAUSE i 8 - 12 dage og fortsæt som følgende ;

Bryg en ny omgang te med sukker som ovenfor beskrevet
Tag Kombucha svampen op af den "gamle bryg" og læg den over i den nye afkølede te
Tilsæt 10 % af din egen færdige Kombucha drik.
Tildæk med et stykke fintvævet stof og sæt elastikken omkring osv osv

Når en Kombucha "bryg" er færdig og der er taget fra til næste brygning, hældes den resterende væske på rengjorte glasflasker eller 1/2 liters vandflasker.
Stil flaskerne i køleskabet og nyd din Kombucha drik.




Dosering ;

Normalt drikkes 1 dl 3 gange dagligt, men drik den som du og din krop har det bedst med.

VIGTIGT ;

Da Kombucha afgifter kroppen er det VIGTIGT at drikke masser af vand ved siden af.


GOD ARBEJDSLYST 
&
 HELD OG LYKKE 

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Hannah Natalie Curden14. september 2015 kl. 12.44

    Hej. Jeg havde engang en kombucha men blev så frustreret over at den hele tiden avlede flere svampe som jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre af. Hvad gør du med dine?

    Og er det nødvendigt med en startvæske? Er det lidt drik med den kombucha man får fat i? Mvh Hannah.

    SvarSlet