Fantastiske Kombucha
Jeg drikker Kombucha hver eneste dag
fordi jeg tror på dens egenskaber og har/har haft glæde af dem på egen krop.
Kombucha svampen er ikke en rigtig svamp, men en blanding af en gærart og vigtige bakterier.
Når man brygger drikkeklar Kombucha ligges svampen i en blanding af grøn the og sukker.
Hermed startes en kemisk proces.
Svampen "spiser" sukkeret og omdanner det til en lang række gavnlige stoffer
Som fek.s
Glukonsyre, Glukuronsyre, Mælkesyre, Eddikesyre, Aminosyrer
C og B-Vitaminer.
Desuden virker Kombucha drikken afgiftende på kroppen.
Glukuronsyren øger bl.a udskillelsen af tungmetaller såsom Kviksølv og Bly.
GOD ARBEJDSLYST
Kombucha Svamp
Jeg drikker Kombucha hver eneste dag
fordi jeg tror på dens egenskaber og har/har haft glæde af dem på egen krop.
Kombucha svampen er ikke en rigtig svamp, men en blanding af en gærart og vigtige bakterier.
Når man brygger drikkeklar Kombucha ligges svampen i en blanding af grøn the og sukker.
Hermed startes en kemisk proces.
Svampen "spiser" sukkeret og omdanner det til en lang række gavnlige stoffer
Som fek.s
Glukonsyre, Glukuronsyre, Mælkesyre, Eddikesyre, Aminosyrer
C og B-Vitaminer.
Desuden virker Kombucha drikken afgiftende på kroppen.
Glukuronsyren øger bl.a udskillelsen af tungmetaller såsom Kviksølv og Bly.
Opskrift på 1 liter drikkeklar Kombucha
Du skal bruge ;
1 gryde ( ALDRIG
aluminium eller kobber)
1 liter vand
1 beholder af glas,
porcelæn eller ler
1 Kombucha Svamp
Startvæske til din første bryg
70 g sukker pr liter vand
5 g te (grøn, sort eller
blandet) 1 tsk fuld
1 stykke fintvævet stof (
Jeg bruger en stof"ble")
1 elastik
1 tragt
1 si
Fremgangsmåde;
Hæld sukkeret i vandet og kog det i gryden.
Si tebladene fra eller tag teposen op af
vandet.
Når teen er afkølet til 20 - 30 grader, hældes
den i en glas-, porcelæns- eller lerbeholder.
Tilsæt 10 % startvæske
Læg Kombucha svampen ned i den afkølede te
Sæt din Kombucha beholder på en rolig varm
plads. Frisk luft og varme er vigtigt.
Placer ALDRIG din Kombucha i stærk sollys.
PAUSE i 8 - 12 dage og fortsæt som følgende ;
Bryg en ny omgang te med sukker som ovenfor
beskrevet
Tag Kombucha svampen op af den "gamle
bryg" og læg den over i den nye afkølede te
Tilsæt 10 % af din egen færdige Kombucha drik.
Tildæk med et stykke fintvævet stof og sæt
elastikken omkring osv osv
Når en Kombucha "bryg" er færdig og
der er taget fra til næste brygning, hældes den resterende væske på rengjorte
glasflasker eller 1/2 liters vandflasker.
Dosering ;
Normalt drikkes 1 dl 3 gange dagligt, men drik den som du og din krop
har det bedst med.
VIGTIGT ;
Da Kombucha afgifter kroppen er det VIGTIGT at drikke masser af vand ved
siden af.
&
HELD OG LYKKE
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHannah Natalie Curden14. september 2015 kl. 12.44
SvarSletHej. Jeg havde engang en kombucha men blev så frustreret over at den hele tiden avlede flere svampe som jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre af. Hvad gør du med dine?
Og er det nødvendigt med en startvæske? Er det lidt drik med den kombucha man får fat i? Mvh Hannah.