torsdag den 28. august 2014

Jun - Brygning af Jun - Opskrift - Erfaringer med Jun

Jun
- Brygning, Opskrifter, Erfaringer


Du skal bruge;

8 kopper kogende Vand
2 tsk Grønt The
1/2 kop UOPVARMET Honning - 
VIGTIGT det er UOPVARMET
1 Jun Svamp/Kultur
1/2 kop Jun The/Starterkultur

1 Stort Opbevarings Glas
1 stykke Fintvævet Stof - Jeg bruger Bomuldsstof"bleer"

Sådan gør du;

Kog 8 kopper Vand og lad 2 tsk grønt The trække deri i 15 min.





Når Theen er kølet af hældes den i et stort Opbevarings Glas.

Rør 1/2 kop UOPVARMET Honning ud i Theen og tilsæt 1/2 kop Jun The/Starterkultur




Placer forsigtigt din Jun Svamp/Kultur i The blandingen 
og dæk glasset med et stykke Fintvævet Stof.




Lad Jun blandingen stå og brygge i max 4 - 5 dage.

Jun Brygning - Dag 5

Det er UTROLIGT VIGTIGT kun at bruge UOPVARMET Honning.

Opvarmes Honningen til over 40 grader mister den alle dens FANTASTISKE Enzymer, Mineraler, Antibiotiske Stoffer samt Næringsværdier.

Jun er jo netop Kombuchaens svar på Champagne pga. Honningens FANTASTISKE egenskaber.

Når du køber Honningen skal du være MEGET opmærksom på, at der netop står UOPVARMET på glasset. Ellers kan du være 100 % sikker på at honningen er opvarmet, hvilket er = ødelagt.

Ønsker du at brygge en ny portion Jun er fremgangsmåden den samme igen.

Er du ikke til Honning kan du prøve at brygge Kombucha. 
Tryk her for at læse mere om Kombucha.

Du kan både købe Jun med Starterkultur og/eller UOPVARMET Honning hos mig.

En Jun Svamp med Starter Kultur koster 190 kr incl fragt

En Kombucha Svamp med Starter Kultur koster 130 kr incl fragt

1 glas UOPVARMET Honning ( 450 g ) fra egen Bigård koster 40 kr ekskl. fragt
1 glas rækker til 2 x Jun brygning.

Når de Jun er færdig kan du hælde den på Glasflasker med patentlåg. 
Jeg sier altid både Jun samt Kombucha
inden det kommer på flasker, 
da jeg ikke bryder mig om "trevlerne" i den færdige drik. 
De kan sagtens drikkes - Blot en smagssag.



Færdig Brygget Jun


Du kan enten stille Glasflaskerne på køl med det samme.
Eller du kan lade dem stå tillukkede et døgn ved stuetemperatur og derefter stille dem på køl.
Den ekstra dag udenfor køleskabet giver ekstra bobler i den færdige Jun drik.

Egne erfaringer med Jun;

Smagen af Jun er meget = smagen af Kombucha
Dog kan man selvfølgelig fornemme smagen af Honning.

Den store forskel er at Jun Svampen brygger på Honning 
hvorimod Kombucha Svampen brygger på økologisk sukker

Ved at kombinerer Jun Svampens nyttige egenskaber, via 
fermentering, med UOPVARMET Honning, får man en virkelig sund samt velsmagende drik. 

Kombucha Svampen har nogenlunde de samme egenskaber som Jun Svampen, men da den brygger på Sukker får man ikke Honningens fantastiske enzymer, nærringsværdier, mineraler samt antibiotiske stoffer med.

Som før skrevet er Jun - Kombuchaens svar på Champagne 

Selvom smagen af Jun og Kombucha minder meget om hinanden, opfører de sig meget forskellige under brygningen.

Jun Svampen danner hurtigt lange smukke "trevler" fra top til bund og skal max brygge i 5 dage.

Kombucha Svampen danner ikke de samme "trevler" og kan sagtens brygge i 12 - 14 dage.

Jeg tænker det må være fordi UOPVARMET Honning er et 100 % naturprodukt i forhold til økologisk rørsukker.

Den færdig bryggede Jun indeholder flere "bobler" end  den færdigbryggede Kombucha

Jeg har en Jun bryg til at stå, der med vilje overskrider brygningstiden. 
Den vil jeg bruge til Jun Eddike - til madlavning

Søger du andre at dele din Jun/Kombucha passion med kan du finde dem her

Held og Lykke
med brygningen



5 kommentarer:

  1. Hej, sælger du stadig Jun scoby? Venligst skriv, så vi kan aftale nærmere. Mvh Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne. Ja det kan du tro :) Venlig hilsen Winnie

      Slet
  2. Hvordan er det bedst at opbevare Jun scobyen når man holder en lille pause med brygning. I køleskab - med væde fra hvad eller med honning? Hvor længe kan den holde sig på denne måde? Mvh. Fatima

    SvarSlet
  3. Hej Winnie,

    Sælger du stadig Jun Scoby?

    Med Venlig Hilsen
    Mark

    SvarSlet
  4. Hej Winnie,
    Sælger du stadig jun scoby og starter kultur?
    Med venlig hilsen
    Asta

    SvarSlet