Brug dine Hyben helt
- Nem Rengøring af Hyben -
- Nem Rengøring af Hyben -
- Ristede Hybenkerner -
- Opskrift -
Jeg har altid fået at vide at Hyben kerner
kun kan bruges til 1 ting
- Kløpulver-
DET PASSER IKKE
I år har jeg lavet tør ristede Hyben kerner
og bruger dem i brød og boller.
Kernerne dufter FANTASTISK når man rister dem
og giver en DEJLIG smag til bagværk.
Så i stedet for at hade Hyben kernerne,
når jeg renser Hyben, er jeg nu blevet
MEGET GLAD for kernerne.
Desuden er det DEJLIGT at bruge HELE frugten
Nem rengøring af Hyben
Sådan gør du;
Pluk en masse dejlige Hyben og skyl dem i frisk vand
Skær blomster stilken samt enden af
Hak de hele Hyben groft gennem en kødhakker
De grofthakkede Hyben lægges i en ren spand (10 liters)
og spanden fyldes op med vand.
Du kan med fordel opløse Hyben massen med fingerne.
Hyben kernerne flyder nu op til vand overfladen og
kan fjernes med en ske.
Bliv ved med at fjerne Hyben kernerne
indtil der ikke kommer flere frem,
når du rører rundt i spanden.
Når alle kernerne er fjernet,
sier du vandet gennem en trådsi.
Til sidst har du det rene Hyben "kød" tilbage.
Jeg har frosset det ned i portioner, så
jeg kan tø det op og bruge det i ex boller
vinteren igennem.
Hyben Kernerne hældes i en fin tråd si og
skylles grundigt under rindende vand.
Det gør ikke noget, der hænger lidt
Hyben"kød" ved kernerne.
Rist kernerne på en tør pande ved middel varme,
indtil de bliver lysebrune og DUFTER FANTASTISK
Når Hyben kernerne er kølet af kan du pakke dem i en lufttæt beholder.
Jeg har lagt dem til at tørre yderligere, for at være helt
sikker på at Hyben"kødet" også er tørt.
Jeg bruger Hyben kernerne i ex bolledej.
Tag din ynglingsopskrift og tilsæt 1 dl ristede Hybenkerner.
Prøv at kværne de ristede Hyben kerner i en Kaffekværn
Kværn kernerne efter temperament og brug dem som krydderi.
Hyben kernerne er forholdsvis hårde, så jeg foretrækker at
kværne dem meget fint, hvis de skal bruges som krydderi.
Bare for god ordens skyld
Ristede Hyben kerner klør
IKKE
- God Arbejdslyst -
og
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar