mandag den 16. juli 2012

Støb et Rabarberblad/fad + marmelade & rabarber crumble

Støb et Rabarberblad/fad
+ marmelade & rabarber crumble



Du skal bruge ;

1 sæk støbebeton (1 sæk koster ca. 50 kr ved Xl - Byg)
Rabarberblade ( 1 stk giver 1 afstøbning)
En gammel bradepande eller en spand
Sand
Vand
1 gammel spand (til at blande beton i)
1 gammel grydeske
En gammel opvaskebørste til at børste de færdigstøbte rabarberblade rene med.
Et par gummihandsker (beton uden handsker = virkelig tørre fingre)

Pluk et stort smukt rabarberblad.
Hæld sand i en gammel bradepande/ spand og form en bakketop af sandet.
Placer rabarberbladet med bladets overside ned mod sandet.
Bland beton med vand til en tyk grød konsistens.
Rør det godt igennem med grydeskeen (bland gerne af flere portioner)

(Jeg blandede en hel sæk beton og fik 7 store og 3 mellem fade)

Placer den blandede beton ovenpå rabarberbladet og klap det forsigtigt hele vejen rundt på bladet i 2 - 3 cm tykkelse.
Sørg for at betonen når helt ud til bladets kant.
Tilsæt en skefuld ekstra beton på bladets midte og klap det forsigtigt flat, så fadet får en plan flade at stå på.


Lad beton klumperne tørre et døgn i skyggen
Brug evt en vandforstøver til at sprøjte til vand på klumperne mens de tørre, da de knækker hvis de tørre for hurtigt.
Næste dag vendes Rabarberfadet forsigtigt om og bladet pilles forsigtigt af.
Lad fadet tørre helt op/hærde til det er helt lysegråt




Børst fadet helt fri for evt rester af sand.

Når du nu alligevel har plukket rabarberbladene, kan du lige så godt lave verdens bedste Rabarber marmelade.

Rabarber marmelade ;



Opskrifterne oploades snarest :)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar