Elsk din hyld
For det gør jeg
Opskrifter på Hyldeblomstdrik, Hyldeblomstmarmelade,
Hyldechampagne, Hyldeblomstvin samt Hyldeblomstgelé med råcreme
Hyldeblomstdrik;
Du skal bruge ;
60 klaser udsprungne hyldeblomster
6 usprøjtede citroner (saft og skræl)
2 kg sukker
2 liter kogende vand
60 g citromsyre
Pluk hyldeblomsterne og klip blomsterne af skærmene. Hyldeblomsterne skal IKKE skylles.
Smid de grønne stængler ud.
Kom de afklippede hyldeblomster i en stor REN plastik spand.
Citronerne skylles og rives fint (det hvide må ikke rives med)
Det revne citronskræl samt citronsaft hældes ned til hyldeblomsterne i spanden.
Drys sukker samt citronsyre ned i spanden og hæld 2 liter kogende vand over.
Dæk spanden med et låg og stil den i køleskabet 3 - 4 dage.
Husk at røre i spanden hver dag
Si saften fra og hæld den på rengjorte/atamon skyllede flasker.
Gem hyldeblomstmassen og lav hyldeblomstmarmelade.
Hyldeblomstmarmelade ;
Du skal bruge;
Hyldeblomstmassen der var tilbage fra Hyldeblomstdrikken
Næsten dobbelt så meget sukker som der er Hyldeblomsmasse.
Kør Hyldeblomstmassen gennem en grøntsagshakker/blender
Bland den blendede blomstmasse samt sukker i en tykbundet gryde.
Lad Hyldeblomstmarmeladen simrer indtil massen er godt varmet igennem
og sukkeret er opløst.
Hæld marmeladen på rengjorte/atamonskyllede glas og luk dem med det samme.
Marmeladen er ekstremt god til ost og kan også bruges som chutney.
Hyldeblomst Champagne ;
Hyldeblomst Champagne ;
Du skal bruge;
4 liter vand
500 g sukker
4 - 6 hyldeblomstskærme (pluk dem nænsomt så de beholder mest muligt pollen)
1 dl lys eddike
1 citron i skiver
Bland alle ingredienser i en rengjort plastikspand med lufttæt låg
Stil plastikspanden i solen i ca. 4 dage (indtil champagnen begynder at småboble)
Rør i champagnen 1 gang om dagen
Hæld champagnen på glasflasker med patentprop og lad flaskerne stå åbne i solen 2 dage.
Jeg ligger et tyndt stykke stof over flaskerne, så der ikke kommer urenheder i.
Efter 2 dage lukkes flaskerne til og stilles mørkt og køligt (gerne i køleskab)
Efter 1 uge er Hyldeblomstchampagnen klar til at drikke.
En ægte kærlighedsdrik der skal åbnes nænsomt da den har absolut champagne effekt.
Hyldeblomstvin ;
Hyldeblomstvinen er i støbeskeen og billeder + opskrift bliver uploadet så snart vinen er
færdig.
Hyldeblomstgelé med råcreme ;
Du skal bruge ;
6 dl koncetreret hyldeblomstdrik
12 blade husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 5 min
Varm hyldeblomstsaften op (den må IKKE koge)
Løft forsigtigt husblassen op af vandet og rør den sammen med hyldeblomstsaften.
Rør til husblassen er helt opløst.
Hæld blandingen i en form og stil den i køleskabet til den er stivnet.
Skær hyldeblomstgeléen i små firkanter og anret dem sammen med råcreme på en desserttallerken.
Pynt evt med spiselige blomster (hjulkrone)
Hyldemuffin med Hyldetopping ;
Opskrift på Hyldemuffins ca. 24 stk. ;
Du skal bruge ;
6 æg
500 gram sukker
200 gram smeltet smør/margarine (afkølet)
3 dl koncentreret hyldedrik
2 dl yoghurt naturel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanille sukker
500 gram mel
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk den afkølede smør/margarine i.
Tilsæt den koncentrerede hyldedrik + youghurt naturel
Vend mel/Vanille sukker og Bagepulver i dejen og rør forsigtigt.
Hæld dejen i muffins forme og bage dem ved 180´C til de er lysebrune og faste på toppen.
Opskrift på Hyldetopping ;
Opskriften er desværre HEMMELIG, men bland din ynglings topping og tilsæt vanille sukker + koncentreret hyldedrik indtil den ønskede smag er opnået.
Pynt Hyldemuffins´ne med tørrede hyldeblomster, guld glitter og friske mynte topskud.
VELBEKOMME
Det er nogle utrolig lækre opskrifter og lette at forstå. Det kan nok være en hjælpe for nogle (også mig) hvis udbyttet blev skrevet: Du få cirka xx flasker. Hvornår kommer opskriften på vinen?
SvarSletCarpe diem
Kim