søndag den 10. juni 2012

Kryddersalt med Hybenrosenblade - Hyldeblomster - Lavendel - Chili - og Mynte

 Kryddersalt
med
Hybenrosenblade - Hyldeblomster - Lavendel - Chili og Mynte

Krydderier og  groft salt er lige blevet blandet og lagt til tørre
Opskrift;
Hybenrosenblade (antal efter smag) Jeg bruger 4 store håndfulde
Hyldeblomster (antal efter smag)     Jeg bruger 4 store håndfulde
Chili - Tørret eller frisk (antal efter smag) Jeg bruger 4 - 5 store skåret i små stykker
Mynte (antal efter smag) Jeg bruger 1 lille håndfuld
Groft salt - 3 kg
Bland alle ingredienser og put dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
Saltet vil suge væden ud af plantedelene og tage smag heraf.
Blandingen vil føles og se meget fugtig ud allerede samme aften.
Kryddersaltet efter 1 døgn
Vend blandingen i løbet af de næste dage indtil saltet er helt tørret op.
Når saltet er fuldstændigt tørt hældes det på lufttætte glas.
Hvis saltet er for rustikt kan det blendes indtil den rette konsistens er opnået.



Velbekomme

1 kommentar:

  1. Uhhh. Mynte også....
    Skal vist ud og samle ind..
    Tak for dejlig inspiration :)

    SvarSlet