Indisk Dhal
med grønne linser, græskar og ris
Du skal bruge ;
300 g skyllede grønne linser (læg dem evt i blød en times tid før brug)
3 løg med toppe
7 fed hvidløg
2 porrer (både det hvide og grønne)
olie
4 tsk stødt koriander eller en lille håndfuld frisk koriander
3 tsk stødt spidskommen
3 tsk gurkemeje
1 tsk cayennepeber
Et halvt mellemstort græskar (eller en forvokset squash)
9 dl vand
2 boullion terninger (grøntsags)
1 dåse tomat koncentrat
Kryddersalt (jeg brugte ramsløgsalt)
Peber
Kogt ris og friskbagt brød som tilbehør
Varm olien i en tykbundet gryde.
Tilsæt koriander, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber og varm krydderierne igennem ved god varme.
Løg/porrer/hvidløg skæres i små tern/skiver og sauteres i krydderiblandingen.
Skyl de grønne linser grundigt og vend linserne i gryden.
Græskaret halveres/skrælles og kernerne pilles ud
(Skyl kernerne og læg dem til tørre, så du kan plante dine egne græskar til foråret)
Skær græskaret i mellemstore tern og vend dem i gryden.
Tilsæt vand/tomatkoncentrat/boullion terninger og lad retten simrer en lille times tid.
Smag til med kryddersalt og peber.
Rækker til 5 personer + 3 madpakker næste dag
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar