tirsdag den 14. august 2012

Indisk Dhal

Indisk Dhal
med grønne linser, græskar og ris


Du skal bruge ;


300 g skyllede grønne linser (læg dem evt i blød en times tid før brug)
    3 løg med toppe
    7 fed hvidløg
    2 porrer (både det hvide og grønne)
    olie
    4 tsk stødt koriander eller en lille håndfuld frisk koriander
    3 tsk stødt spidskommen
    3 tsk gurkemeje
    1 tsk cayennepeber
    Et halvt mellemstort græskar (eller en forvokset squash)
    9 dl vand
    2 boullion terninger (grøntsags)
    1 dåse tomat koncentrat
    Kryddersalt (jeg brugte ramsløgsalt)
    Peber

Kogt ris og friskbagt brød som tilbehør

Varm olien i en tykbundet gryde.
Tilsæt koriander, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber og varm krydderierne igennem ved god varme.
Løg/porrer/hvidløg skæres i små tern/skiver og sauteres i krydderiblandingen.
Skyl de grønne linser grundigt og vend linserne i gryden.
Græskaret halveres/skrælles og kernerne pilles ud
(Skyl kernerne og læg dem til tørre, så du kan plante dine egne græskar til foråret)
Skær græskaret i mellemstore tern og vend dem i gryden.
Tilsæt vand/tomatkoncentrat/boullion terninger og lad retten simrer en lille times tid.
Smag til med kryddersalt og peber.

Rækker til 5 personer + 3 madpakker næste dag


VELBEKOMME




Ingen kommentarer:

Send en kommentar