lørdag den 31. august 2013

Rumtopf

Rumtopf
En lækker måde at gemme dine bær & frugter på

Nogle af sommerens bær og frugter fra haven

Du skal bruge ;

Diverse bær og frugter fra din have.

Jeg har brugt ;
Solbær, Ribs, Jordbær, Skovjordbær, Mirabella, Hindbær, Blommer, Brombær og Barbiebær

Sukker og rom med en høj alkohol procent

Et stort henkogningsglas

Sådan gør du ;

Skyld henkogningsglasset med kogende vand.

Saml de fineste bær/frugter fra og skyl + afdryp dem godt.

Læg bær/frugt lagvis i henkogningsglasset med sukker.

Du skal bruge 375 g sukker til 500 gram frugt.

Hæld rom over blandingen til den er dækket.

Rør forsigtigt i blandingen med en helt ren ske.

Luk henkogningsglasset til og stil det koldt.

Efterfyld nu henkogningsglasset med bær/frugter når du har nogen tilovers.

Hver gang skal du ligeledes efterfylde med sukker samt rom og stille glasset koldt.

Hvis henkogningsglasset bliver fyldt, hælder du bare blandingen over i et større glas med låg.

Rumtopf kan spises efter 14 dage men smager FANTASTISK 
til december

Spises som tilbehør til Vanille is, Pandekager, Ris à la mande, Æbleskiver eller Tærter mm

VELBEKOMME


Ingen kommentarer:

Send en kommentar