Rumtopf
En lækker måde at gemme dine bær & frugter på
Nogle af sommerens bær og frugter fra haven
Du skal bruge ;
Diverse bær og frugter fra din have.
Jeg har brugt ;
Solbær, Ribs, Jordbær, Skovjordbær, Mirabella, Hindbær, Blommer, Brombær og Barbiebær
Sukker og rom med en høj alkohol procent
Et stort henkogningsglas
Sådan gør du ;
Skyld henkogningsglasset med kogende vand.
Saml de fineste bær/frugter fra og skyl + afdryp dem godt.
Læg bær/frugt lagvis i henkogningsglasset med sukker.
Du skal bruge 375 g sukker til 500 gram frugt.
Hæld rom over blandingen til den er dækket.
Rør forsigtigt i blandingen med en helt ren ske.
Luk henkogningsglasset til og stil det koldt.
Efterfyld nu henkogningsglasset med bær/frugter når du har nogen tilovers.
Hver gang skal du ligeledes efterfylde med sukker samt rom og stille glasset koldt.
Hvis henkogningsglasset bliver fyldt, hælder du bare blandingen over i et større glas med låg.
Rumtopf kan spises efter 14 dage men smager FANTASTISK
til december
Spises som tilbehør til Vanille is, Pandekager, Ris à la mande, Æbleskiver eller Tærter mm
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar