Mælke Kefir
Et Vidunder - Opskrifter
Mælkekefir "gryn" - minder meget om risengrød
Mælkekefir "gryn" - minder meget om risengrød
Mælkekefir kan bruges i madlavning i stedet for mælk/yogurt.
Lader du mælekefiren trække i 1 døgn får du kefirmælk.
Lader du mælkekefiren trække i 2 døgn får du kefir yogurt.
Jeg lader altid min kefir trække i 2 dage og når kefirgrynene er tagen fra, blender jeg den færdige kultur, hælder den på et stort glas og stiller det i køleskabet til næste dag. Det giver en rigtig lækker cremet kefir yogurt.
Opskrift til 2 STORE glas ;
2 modne bananer
3 modne pærer
3 - 4 dl mælkekefir yogurt
Blend alle ingredienserne til en blød, cremet, luftig smoothie.
Mælkekefir Smoothie med kiwi/banan
Opskrift til 2 STORE glas ;
3 modne bananer
2 modne kiwier
3 - 4 dl mælkekefir yogurt
Blend alle ingredienserne til en blød, cremet, luftig smoothie.
Brød med mælkekefir og surdej
3 dl surdej
3 dl mælkekefir eller 3 dl valle fra mælkekefir
10 g gær
10 g gær
2 tsk kryddersalt
500 g sigtemel
Hvedemel æltes i til dejen hænger sammen
Bland surdejen med mælkekefiren og opløs gæren heri.
Tilsæt kryddersalt og sigtemel og rør godt rundt i skålen.
Ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver sammenhængende.
Dejen æltes i min 10 min.
Lad dejen hvile i 2 timer et lunt sted.
Del den i 2 og form hver del til et brød på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad brødene hæve 2 timer på bagepladen.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm ovnen op til 230 `C
Når ovnen er varm sættet pladen med brødene ind midt i ovnen.
Hæld et glas koldt vand i bradepanden.
Dampen fra vandet giver brødet en rustik og lækker overflade.
Bag brødet til skorpen føles sprød.
Når det så er sagt, er det bare med at komme i gang med at lave din egen mælkefir.
Det er NEMT, giver en god fordøjelse og din krop vil ELSKE dig for det.
Hvedemel æltes i til dejen hænger sammen
Bland surdejen med mælkekefiren og opløs gæren heri.
Tilsæt kryddersalt og sigtemel og rør godt rundt i skålen.
Ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver sammenhængende.
Dejen æltes i min 10 min.
Lad dejen hvile i 2 timer et lunt sted.
Del den i 2 og form hver del til et brød på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad brødene hæve 2 timer på bagepladen.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm ovnen op til 230 `C
Når ovnen er varm sættet pladen med brødene ind midt i ovnen.
Hæld et glas koldt vand i bradepanden.
Dampen fra vandet giver brødet en rustik og lækker overflade.
Bag brødet til skorpen føles sprød.
VELBEKOMME
HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK
Din mælkekefir skal altid laves på økologisk pastereuseret mælk
(Jeg bruger altid mælk fra Thiese - Du vælger selv)
Brug ALTID redskaber i træ/glas eller keramik når du "høster" din mælkekefir - Metal slår kefiren ihjel.
Når det så er sagt, er det bare med at komme i gang med at lave din egen mælkefir.
Det er NEMT, giver en god fordøjelse og din krop vil ELSKE dig for det.
GOD ARBEJDSLYST
Winnie - hvad er forskellen på at si mælkekefiren gennem en sigte og gennem et ostelærred ? Jeg mener at huske, at når man sier gennem ostelærred, er det en nærmest farveløs valle, der fremkommer. Og at det var den, man skulle drikke.
SvarSletJeg ser nu frem til at prøve dine opskrifter, når jeg har fået mk-gryn hjem og fået sat min første godt og vel igang :-) Det er 38 år siden jeg sidst lavede kefir, så jeg er r e t spændt 8-)