Ramsløg Ramsløg Ramsløg
Opskrifter på ramsløgsalt, olie, pesto samt brød
Ramsløg giver både en fantastisk farve samt smag til maden & indeholder desuden 20 gange så meget C vitamin som citroner.
Tør, hak,blend eller frys bladene. De kan anvendes på utolig mange måder.
Ramsløgsalt opskrift;
Du skal bruge;
30 - 40 blade ramsløg
200 g groft salt
Ramsløg bladene skylles og tørres let på et rent viskestykke.
Bladene blendes sammen med saltet og tørrer på en bageplade (med bagepapir) til saltet
er tørret op igen.
Mangler tålmodigheden kan ramsløgsaltet tørres i ovnen ved 50 C.
Rør i saltet hvert 20. minut.
Når saltet er tørt hældes det på tørre rengjorte glas.
Ramløgsalt har en vidunderlig mintgrøn forårsfarve og smager fantastisk hen ad hvidløg.
Ramsløgolie opskrift;
Du skal bruge;
90 - 100 blade ramsløg
1 liter rapsolie
Stort rengjort henkogningsglas
Ramsløgbladene blancheres eller skylles grundigt og tørres let på et rent viskestykke
Blend ramsløgblade med rapsolie og hæld massen på det rengjorte henkogningsglas.
Stil glasset i køleskabet et par dage, så olien kan trække smag fra de blendede ramsløgblade.
Hæld/si olien igennem et fintmasket klæde, så de små bladrester sies fra.
Hæld den smukke grønne olie på en rengjort glasflaske.
Ramsløgolien opbevares i køleskabet.
Ramsløgpesto opskrift;
Du skal bruge;
120 blade ramsløg
1 stort bundt persille
200 g solsikkekerner
1/2 liter rapsolie
Salt & Peber
Små rengjorte atamon skyllede henkogningsglas.
Ramsløgbladene skylles grundigt og tørres let på et rent viskestykke.
Blend alle ingredienser efter temperament. Crunchy eller cremet.
Hæld pestoen på små rengjorte henkogningsglas.
Dæk pestoen med et lille "låg" af rapsolie (hermed forlænges holdbarheden)
Luk henkogningsglasset til og opbevar ramsløgpestoen i køleskabet.
Ramsløgpesto kan fryses hvis man laver en stor portion.
Brug pestoen som tilbehør, pålæg eller som et alternativ til tomatsaucen på pizza.
Brød med ramsløg
Du skal bruge;
4 dl surdej
9 dl vand
50 g gær
2 spsk Kryddersalt/Rosensalt
Hakket Ramsløg efter smag
400 g rugmel
Hvedemel
Jeg ælter dejen med en røremaskine.
Surdej og vand blandes i en røreskål og gæren opløses heri. Salt, hakkede Ramsløg og rugmel tilsættes. Rør dejen til "grødet" masse.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt indtil dejen slippe siden af røreskålen, men stadig er blød.
Ælt 5 min på lav hastighed og derefter 5 min på højeste hastighed.
Stil røreskålen lunt, med et fugtigt klæde over, i 2 timer.
Dejen deles i boller eller 2 brød og efterhæver (evt i hævekurve) til dobbelt størrelse.
Drys evt med lidt hvedemel
Tænd ovnen på 230 C og stil en tom bradepande i bunden.
Når ovnen er varm, sættes bollerne hurtigt ind og der hældes 1 kop vand i bradepanden.
På den måde får bollerne en lækker sprød skorpe.
Hvis du bager brød, skal du varme en bageplade med fra starten. Når ovnen er varm, vender du forsigtig det færdighævede brød over på den VARME plade. Husk stadig at hælde en kop vand i bradepanden, i bunden af ovnen.
Bollerne/brødene bages til skorpen føles sprød.
Sprøde boller med Ramsløg og rugmel
Langtidshævet brød med Ramsløg og rugmel
En god idé med Ramsløg
Du skal bruge;
Brød
Ramsløgpesto
Basilikumblade
Revet ost
Ramsløgsalt
En ovn på 200 C
Ramsløg snack. Bages i ovnen ved 200 C til osten er smeltet
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar